Maatadvies

De maat kun je het beste bepalen op basis van de CM’s van het voetje en de CM’s van de binnenmaten die wij bij elke sneaker hebben genoteerd.

Alle binnenmaten hebben wij zelf ingemeten en kunnen daarom ook garanderen dat deze kloppen.

Wanneer je op maat gaat aankopen zal het te vaak fout gaan omdat elke sneaker namelijk heel anders uitvalt.

Hoe meet ik het beste de voetjes?

  1. Je kunt het beste een blanco A4 vel tegen de plint op de grond plakken in je woonkamer. Zorg dat het A4 vel goed vast zit met plakband en strak tegen de plint ligt.
  2. Vervolgens mag de kleine met zijn voetjes op het A4 vel gaan staan waarbij het belangrijk is dat de hiel tegen de plint aan staat en ze recht met de rug tegen de muur gaan staan.
  3. Zet een streepje bij het uiteinde van de grote teen recht naar beneden. Doe dit bij beide voeten aangezien er namelijk verschil in lengte kan zitten bij link en rechts.
  4. Meet vervolgens welke afstand er tussen het begin van het A4 vel en de gezette streepjes zit om duidelijk te krijgen welke CM’s de voetjes hebben.
  5. Bekijk vervolgens op basis van deze CM’s + de gemiddelde groeiruimte welke maat het beste aansluit. (Vergeet niet het extra maatadvies te lezen wat wij bij elk product hebben staan)

Welke ruimte kan ik het beste inrekenen?

Gemiddeld genomen kun het beste +/- 8mm boven op de voetmaat inrekenen voor groeiruimte. Bij meisjes mag dit echter ook iets minder zijn aangezien die langzamer in groei vooruitgaan.

In de maatboog kun je dus kijken welke binnenmaat op basis van de CM's van het voetje het beste aansluiten.

8mm groeiruimte is een gemiddelde dat je minimaal 3 maanden met de sneakers kunt doen mocht je kind in deze periode doorgroeien.

Je kind groeit in 3 maanden natuurlijk niet altijd door, dus dit is slecht een gemiddelde wat ingerekend wordt mocht dit wel het geval zijn.

Mocht de bestelde maat toch niet goed blijkt te zijn mag deze gewoon geretourneerd of geruild worden. Contact ons hier altijd eerst over per telefoon of stuur ons een bericht over je ruiling via onze contact pagina.

Welke sneakers zijn breed en welke zijn smal?

Bij elke sneakers staat vermeld of deze juist wel of niet geschikt is voor een smalle danwel een brede voet.

Mocht je aanvullende informatie willen ontvangen of bepaalde vragen hebben die onbeantwoord zijn na het lezen van de informatie mag je ons ten alle tijden contacten. (Zie onze contact pagina voor telefoonnummers en het aanvragen per e-mail)

Wij staan voor je klaar!
Met vriendelijke groet,
Team Kids love sneakers.

  • Box icon Gratis verzending Boven de 100 euro voor NL & BE
  • Box icon Service zaak Service staat voorop!
  • Box icon Snelle verzending Voor 16:00 besteld morgen in huis
  • Box icon Laatste collecties De laatste modellen